maandag 31 oktober 2011

Voor de zoon


Uit ervaring is gebleken dat het vrij lastig is om een beginnende-puber-zoon blij te maken met een zelfgemaakt item. Met deze plaid is dat echter gelukt! 't Is bovendien een mooi upcycle project!
Er werden 20 vierkanten geknipt uit inmiddels te kleine t-shirts. De voorkanten-met-prints werden om-en-om met de uni-achterkanten aan elkaar genaaid tot een lap van 4 bij 5 vierkanten. De tegenkant van de plaid is een lap soepele chambray denim en het geheel werd afgewerkt met een stuk gordijnband.
Hij blij, ik blij.

zondag 30 oktober 2011

Voor de dochter


De winter in aantocht, hoogste tijd om een nieuwe sjaal te breien voor de dochter. Het eenvoudige maar leuke patroon komt uit de Phildar gids nr. 57 en het gebruikte materiaal is Phildar Partner 3,5. Lekker werkje bij de televisie of met een boek op schoot. Breien gaat immers prima samen met dat soort bezigheden! Tenzij er uiteraard een ingewikkeld telpatroon gevolgd moet worden ----.

zaterdag 15 oktober 2011

Haar naam is Eva



De kans dat een vrouw in haar leven met borstkanker te maken krijgt is ongeveer 1 op 8.
Het overkwam Karin, een van mijn vriendinnen (en trouwens ook een van haar vriendinnen, en een buurvrouw, en een collega, en mijn oma lang geleden, en .. en .. en ..).
Karin onderging alle behandelingen vol optimisme en vertrouwen, met de haar kenmerkende veerkracht en intensiteit. Ze verbaasde zich al voor die periode over de vanzelfsprekendheid waarmee vrouwen geconfronteerd werden met de keuze voor een reconstructie of voor een prothese, en besloot om zelf haar nieuwe lichaam "gewoon" te accepteren.
Inmiddels zet zij zich in om deze derde optie als een gelijkwaardig alternatief onder de aandacht te brengen bij vrouwen die voor de keuze staan, bij mammacare-verpleegkundigen, bij ziektenkostenverzekeraars (lingerie voor een eenborstige vrouw is nl. maatwerk en dus prijzig) en iedereen die op enige manier betrokken is. Lees meer over haar activiteiten op ontboezeming.nl.

Eva, zo noemen we de paspop.
Zij heeft een borstamputatie rechts ondergaan en showt lingerie voor eenborstige vrouwen op informatie-bijeenkomsten en modeshows waar Karin die derde optie laat zien.

donderdag 13 oktober 2011

Finished



Klaar!
Blokken aan elkaar gehaakt, draadeindjes afgewerkt, randje er omheen.
Het haken van de vierkantjes was a-piece-of-cake, vergeleken met de hele afwerking. Wat een draadjes om af te hechten (en dan had ik de meeste al meegehaakt) en wat een gepuzzel om een min of meer evenwichtige kleur verdeling te bereiken.


maandag 10 oktober 2011

The end(s)



De vierkantjes uitgespreid over de vloer, passen en meten. Uiteindelijk foto's gemaakt, om het in elkaar zetten te vergemakkelijken.




De honderden draadeindjes die overbleven na het afhechten!

zondag 9 oktober 2011

Babette blanket.



Na lang aarzelen besloten om een Babette blanket te haken. Ik heb in de loop der jaren al een heel aantal andere plaids gehaakt, gebreid en genaaid maar een Babette blanket leek me altijd een enorme klus.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...